Wandel je in beweging

Buiten zijn stimuleert het lichaam en geest om te ontspannen. Het is meteen een goede workout en zorgt dat je bloedsomloop goed op gang te houden. Jouw zintuigen worden gestimuleerd door de geuren, kleuren, veranderende omgevingen, de wind in je haar, de zon of de regen in je gezicht. Moeilijke onderwerpen zijn makkelijker te bespreken tijdens het lopen; je hoeft elkaar namelijk niet aan te kijken.  Het daadwerkelijk beginnen te ‘bewegen’ of in actie te komen is makkelijker vanwege je al actieve houding. De natuur helpt jou om woorden te geven aan je innerlijke processen en gevoelens. De veranderende omgeving stimuleert je om anders te kijken, denken en te handelen.

Wandelcoaching is even weg uit  huis, uit de situatie en even uit je hoofd. Je ervaart en onderzoekt alles buiten. Maar wees gewaarschuwd; er is een grote kans op andere gedachten, nieuwe ideeën, dingen anders in te zien, doorbraken, zicht op nieuwe horizon omdat je richting de horizon wandelt. 

Laten we samen gaan wandelen. In en rondom Apeldoorn zijn genoeg mooie plekken om te wandelen. Tijdens onze wandeling heb je oog voor de natuur, maar ook voor jezelf. Je ziet in de natuur allerlei metaforen die lijken op jouw situatie. Soms wandelen we in stilte, soms staan we even stil en ja af en toe doen we ook een oefening. Laat je verbazen hoe effectief de natuur voor je kan werken!

Een wandeling van max. 1.5 uur kost je € 95,00*. 

*Voor bedrijven is het tarief van €135,00 van toepassing met dezelfde voorwaarden. Dit bedrag betreft een 'losse' wandelcoachsessie.

Hoe gaat het verder: Nadat je via onderstaande link je hebt aangemeld voor een wandeling, neem ik contact met je op. We hebben dan direct ons kennismakingsgesprek en na dit startgesprek maken we verder afspraken, zodat we snel kunnen starten.

Wandel jezelf in beweging traject

Je hebt kunt ook direct voor het wandelcoach traject kiezen. Deze bestaat uit 6 wandelsessies. De wandelsessies duren maximaal 1.5 uur. Dit lijkt misschien lang, maar naast het wandelen staan we regelmatig stil om oefeningen te doen, om stil te zijn of om rustig te praten. 

Aan het begin hebben wij uiteraard een telefonisch intake gesprek waarin de coachvraag duidelijk wordt. Dit wordt ons startpunt. De basis van iedere sessie is Rust, (H)Erkenning, Duidelijkheid, Inspiratie en Actie. Deze onderdelen komen steeds weer terug in combinatie met jouw coachvraag en doelen. Af en toe krijg je thuisopdrachten om aan te werken; dit zijn veelal opdrachten ter bewustwording of om te oefenen met wat je anders wilt. 

De wandelcoaching vindt om de twee weken plaats in de mooie natuur rondom Apeldoorn. 

De investering van het wandelcoachtraject is € 550,00 *).

Meld je aan via bovenstaande knop en ik neem snel contact met je op.

*Voor bedrijven is de investering in het wandelcoachtraject € 795,00)

Wat is het resultaat?

  • Het wandelen heeft een positieve invloed op je lijf; je vetverbranding, je spieren en je longen. Dat is alleen al winst. 
  • Je bent fysiek actiever, minder formeel door de natuurlijke omgeving, meer zintuiglijk aanwezig en dat zorgt voor een toename van creatief denken
  • Het buitenlopen zorgt voor ontspanning en omdat je zelf kan kiezen welk tempo je loopt heeft het een kalmerend effect op je lijf en geest. Dit effect helpt je bij het oplossen van problemen of om ze verkennen
  • Lopen (en gelijk) praten verminderd stress klachten. Er is ontstaat meer plezier, toewijding en zelfvertrouwen
  • Je hebt weer plezier en kan genieten om zo weer energie te krijgen en weer doelen te kunnen maken en te realiseren
  • je bent in het hier en nu, niets anders dan wandelen, je bent ‘aanwezig’

Ben jij op zoek naar beweging in zowel lijf als geest?

Wandelcoaching is eigenlijk coaching tijdens het wandelen. Het grootste verschil in omgeving is dat je niet in een stoel zit, maar buiten bent en dan bij voorkeur in een natuurlijke omgeving. Een heel groot voordeel van wandelcoaching is echter dat het naast elkaar wandeling zorgt dat er ruimte is voor meer openheid. Je durft beter te vertellen wat er speelt, want niemand die tegenover je zit aan te kijken. Stiltes omdat je even moet nadenken, zijn tijdens een wandeling eerder normaal dan vervelend. Daarbij geeft het lopen al het gevoel dat je in beweging bent, waardoor het innerlijke proces ook als vanzelf in beweging komt. De natuur geeft zoveel mogelijkheden om te gebruiken binnen je eigen thema’s dat je je gedachten beeldend kan maken en er ook letterlijk naar kan kijken.