Persoonlijke leiderschap vergroten

Wat doe jij deze zomer?

31 december 2019 | Je staat met een glas in de hand en kijkt naar de klok op de TV die de tijd weg tikt naar middernacht. Gelukkig nieuwjaar! Je proost en blikt samen terug naar het afgelopen jaar. Je kent hoogtepunten en dieptepunten binnen veel vlakken van je leven. Er is echter één onderdeel dat ook dit afgelopen jaar weer aan de de kant is geschoven of niet volledig aan bod is geweest. Je persoonlijk leiderschap waardoor je meer veerkrachtiger je leven kan leven. Maar nu weet je het zeker, 2020 gaat jouw jaar worden!

Juni 2020 | Je kijkt op de kalender en je zucht. Morgen begint weer een nieuwe week en je moet even terugdenken aan dat nieuwjaarsmoment. Dit is niet verwonderlijk. Er is sindsdien op ontwikkelingsvlak niet veel verandert. Elk nieuw jaar besluit je weer dat je je zelf wilt ontwikkelen, zodat je steviger in je schoenen komt te staan waardoor je niet overal ja op zegt. Of dat je nu eindelijk je eigen keuzes gaat maken en niet laat leiden door wat een ander van je wilt of verwacht. Maar nu is het alweer juni en je moet aan jezelf bekennen dat je het (weer) niet hebt aangepakt. Of dat je misschien wel de eerste stappen hebt gezet, maar dat je bent gestopt omdat je niet wist hoe je verder moest. Er zijn altijd ook wel weer situaties of mensen in je omgeving die je afleiden en voor je het weet sta je weer stil. 

Het maakt je misschien wel verdrietig of boos op je zelf. Je bent teleurgesteld in jezelf. Je probeert excuses te maken tegenover jezelf; komt door corona, ik had geen tijd, geld of energie etc. En weet je dit zijn helemaal geen onterechte redenen, dus accepteer dat dit nu op pad is gekomen. Maar, dit zijn geen blijvende redenen of onoverkoombare zaken. Het is soms ook creatief en flexibel nadenken en gewoon doen. 

Persoonlijk leiderschap; wat is dat?

Weet je wat dat is: je persoonlijk leiderschap? Als je het om je heen zou vragen, denk ik dat de meesten de link richting het werk zullen leggen. Persoonlijk leiderschap wordt daar ingezet om op een authentieke manier leiding te geven aan jezelf en anderen. Maar dit is in dit geval niet mijn definitie en ga ik daar op dit moment niet verder op in. Echter heeft het versterken van je persoonlijk leiderschap ook zeker effect op hoe jij bent of kan zijn op het werk, dus wat mij betreft alleen maar mooi mee genomen in jouw ontwikkeling.

Voor mij is persoonlijk leiderschap je eigen leven leiden, je eigen regie pakken. Je maakt je eigen keuzes, neemt hiervoor zelf verantwoordelijkheid en hebt daar ook controle over. Het gaat hier over je eigen handelen, je functioneren als mens, hoe je omgaat met tegenslag maar ook met voorspoed en hoe je  (realistische) doelen stelt en deze ook waarmaakt. Je ervaringen die hieruit voortkomen; positief of negatief, versterken je mentale veerkracht. Mentale veerkracht zit in jezelf. Het zorgt dat je perspectief blijft zien en geeft het vermogen aan dat je hebt om met diverse (ingrijpende) situaties om te gaan.

 

zomercoachproeverij positiviteitscafae

Persoonlijk leiderschap: wat brengt mij dat?

Je legt door het versterken van je mentale veerkracht de basis voor persoonlijk leiderschap, maar persoonlijk leiderschap zorgt ook weer voor veerkracht. Zo is de cirkel rond, zou je denken. Het is een continu proces, waar je aan moet blijven werken. Soms wat intensiever dan de op andere momenten. 

Wat kan dat betekenen voor jou?

  • Richting en focus in je leven (doelen en persoonlijk missie)
  • Tevreden zijn en accepteren met wat je nu hebt
  • Bewust leven en genieten in het hier en nu
  • Positief denken
  • Zelfinzicht; Bewustwording van je eigen rol en gedrag
  • Zelfvertrouwen
  • Grip op je leven en het omgaan met tegenslag

Dat klinkt best wel mooi allemaal toch? Maar is dan echt haalbaar? Jazeker, met de goede mindset, inzet, durf om te accepteren wie jij bent en bewustwording dat het leven altijd vol hobbels zal zijn. De hobbels kunnen je leven donkerder of lichter maken, maar jijzelf bent uiteindelijk degene die het inkleurt!

Wordt 2020 toch nog jouw jaar?

Je hebt nog alle tijd, 2020 is nog net niet op haar (of zijn) helft. Om jou een zetje te geven om je persoonlijk leiderschap te versterken en je veerkracht op te bouwen, heb ik de Zomer Coachproeverij samengesteld.

Drie weken in juli waar jij naast het intensief werken aan jouw coachvraag, ook kennis kan maken met een aantal coachvormen. Het Zomer Coachproeverij bestaat uit een workshop, online training, een online coachsessie en een wandelcoachsessie.

Door in deze drie weken intensief met jezelf aan de slag te gaan; je persoonlijk leiderschap, geef je jezelf een stevige zet in de goede richting. 

Wil je hier meer over weten? Klik dan dan hier en lees meer over de Zomer Coachproeverij.

Helaas kan je je niet meer aanmelden voor de Zomer Coachproeverij van 2020. Wil je toch ervaren wat coaching voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op!

zomercoachproeverij positiviteitscafe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.