Hallo, ik ben Miranda

Ik ben positiviteitscoach en ik heb de vurige wens de wereld een beetje mooier te maken. Niet als wereldverbeteraar, maar door jou weer te laten stralen. Ook jij draagt de vonkjes van levenslust en passie in je. Ik help je die vonkjes aan te wakkeren, want het is tijd dat je weer voluit gaat leven.

Mijn naam is Miranda Kalksma (1972), moeder, partner, positiviteitscoach, coach bij kanker en toegepast psycholoog. Als jong meisje woonde ik in een gezin vol mensen met veel temperament. Dit heeft zijn stempel gedrukt op mijn jeugd en werd door de jaren heen mijn “bagage in de rugzak” steeds voller. Eerst maakte mij dat kwetsbaarder, maar ik zag en merkte dat het mij ook sterker heeft gemaakt. Ik mag zijn wie ik ben, omdat ik ben wie ik ben.

Mijn Positiviteitsvonkjes

Mijn levenservaring en kennis gebruik ik vaak om anderen te helpen een stap in de goede richting te zetten. De ‘goede richting’ bepaal ik niet, dat bepaalt degene zelf. Om te zien dat kwartjes vallen en er echt stappen vooruit worden gezet, dat geeft mij een goed gevoel. Zeg maar gerust dat ik daarvan geniet.

Plezier maken en af en toe lekker lachen; dat hoort er ook bij. Een lach en een traan zitten dicht bij elkaar, beide emoties helpen je verder binnen alle fases van het leven. We hebben beide nodig om te helen van onze ervaringen. Ik geef graag positiviteitsvonkjes weg. In de vorm van een hangertje, een tekstje, een leuk kaartje, een knuffel; het zorgt voor een glimlach!

Positiviteit en creativiteit

Ik geloof in positiviteit. Vanuit de eigen sterke krachten en mogelijkheden kan iedereen groeien en zichzelf ontwikkelen. Positiviteit gaat over sterke krachten, maar ook over welbevinden, zingeving, hoop, sterretjes in je ogen etc. 

Creatief bezig zijn, dat vind ik heerlijk. Voor mij is creatief; tekenen, schilderen, collages of moodboards maken, schrijven, spelletjes, zingen, coachkaarten en zo kan ik nog veel meer opnoemen. Tijdens onze gesprekken is er ruimte voor creativiteit in welke vorm dan ook. Creativiteit en positiviteit vullen elkaar heel goed aan. Door iets te maken wat tastbaar is, krijg je energie, wat je vervolgens weer een goed gevoel geeft.

Vonkjes van levenslust en passie

positiviteitscafe Ik heb er jaren over gedaan om te zien wie ik ben en te beseffen dat ik er ook mag zijn. Ik heb het gloeiende vonkje in mij laten groeien tot een grote, heldere vlam. Ik groei verder tot een groot kampvuur, waarbij kleine vonkjes vuur kunnen wegdwarrelen. Deze vonkjes vuur zijn ook het begin van jouw grote innerlijke vlam en dit wordt uiteindelijk ook weer een groot kampvuur. Hierdoor ga jij weer stralen en krijg je sterretjes in je ogen! Je vervolgt je weg weer vol levenslust en passie. 

Een positiviteitsgolf

Ik wil met het positiviteitscafé een positiviteitsgolf in gang brengen. Dit betekent verbinding en positiviteit. Ik begin klein namelijk bij mijzelf. Ik geef iets door, wat van betekenis is voor jou en waardoor jij innerlijk gaat groeien. Dat is jouw persoonlijke succes; namelijk weer positieve verbinding met jezelf waardoor jij weer vol levensenergie zit. 

Zo, nu is het tijd voor jouw verhaal!

Fijn dat je even de tijd nam om wat over mij te lezen. Maar nu is het tijd voor jou. Als jij klaar bent om in de actie te komen om meer positiviteit toe te passen je leven en zo voluit te gaan leven! Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek, dan gaan we met jouw verhaal, jouw vraag aan de slag.

Ben je klaar om in actie te komen?

Plan hier een kennismakingsgesprek in om te zien of ik de juiste persoon ben om jou te helpen

Opleidingen, trainingen en links

Ik ben afgestudeerd als Register Toegepast psycholoog met als specialisatie gezondheid en ziekte. Mijn coachopleiding (ICM) is op practioner niveau bij een NOBCO gecertificeerd instituut. Een training als mindfulness trainer (MBCT) zorgt dat ik (bij behoefte) mindfulness ter ondersteuning toepas in een coachsessie. Verder heb ik onder andere een opleiding in coaching bij kanker, rouwverwerking, vitaliteitscoaching, wandelcoachtraining, Therapeutic life art coaching en ben ik getraind in DISC. Het regelmatig volgen van workshops, (online) trainingen en cursussen zorgt ervoor ik dat ik mij blijf verdiepen, vernieuwen en mijn kennis actueel houd. 

Nobco aansluitnummer 5586

Als coach houd ik mij aan de
ethische gedragscode van de NOBCO

 

Register Toegepast psycholoog NBTP

200034

NBTP lidnummer TPL 201210042

 

Startmoment is de grote zus van Positiviteitscafé.

Hier staat begeleiding en coaching bij kanker centraal.

Maar ook begeleid ik vanuit hier mensen ambulant (WMO).