Op zoek naar een positiviteitsboost?

Neem dan eens deze vier stappen!

Positief zijn is een keuze

Een keuze waarin je kijkt naar wat er wel goed gaat, wat er goed is en wat je zelf daar aan hebt en kan bijdragen. Negativiteit is in alle vormen om ons heen en heeft een enorme invloed op wat wij denken, doen en laten. Alles wat je aandacht geeft, groeit; deze zin kom je vaak tegen en is echt waar. Dus ook de negativiteit, als je die aandacht geeft groeit het, kruipt het waar je niet wilt dat het komt. Maar je kan daar voor jezelf een andere positiviteitscafekeuze in maken.

Ik begon met de zin ‘positief zijn is een keuze’ en dat is waar! Door de kleine, grote, dagelijkse en spontane geluksmomenten te zien en te waarderen, door positieve keuzes te maken waardoor jij groeit en succesvol wordt, door het leven te omarmen en volop van het leven te genieten. De tijd vliegt voorbij, de tijd kan je maar één keer benutten; dus tijd voor die positiviteitsboost!

Helaas gaat de negativiteit nooit helemaal weg en je zal er ook echt niet blind voor zijn. Het blijft je raken en frustreren. Maar door een positieve mindset beheerst het echter veel minder jouw leven, jouw keuzes en jouw energie. Er zijn veel stappen die je kan gebruiken in je keuze naar meer positiviteit in je leven. De onderstaande helpen jou verder naar een positieve mindset. 

 

Positieve intentie

Positieve intentie zorgt ervoor dat je je richt op wat je wel wilt en niet op wat je niét wilt. Nou denk je; dat klinkt eenvoudig. Maar denken is wat anders dan het daadwerkelijk ook toepassen. Als jou namelijk iets tegenzit, is dat best lastig om dat om te zetten naar iets wat positief is. Dus eigenlijk zal je je gedachten een stapje voor moeten zijn; dus je wilt succesvol zijn, winnen, leuk werk hebben, lachen etc. Als je die positieve energie gebruikt, komt er weer positieve energie terug in de vorm waar jij om gevraagd hebt of naar verlangt. Met andere woorden Positivisme is jouw kracht!

 

Dromen en verlangens

Dromen en verlangens zijn heerlijk, maar worden vaak verstoort door zorgen, bedenken dat het toch niet uit kan komen of dat je dat toch niet kan. Als je dit maar blijft doen, belemmer je je zelf enorm. Richt je aandacht op wat je graag wilt doen, betekenen, voor elkaar wilt krijgen. Droom grootst, laat je nergens door weerhouden. Jouw dromen zijn jouw mooiste en fijnste verlangens. Je hoeft daarvoor niet anders te doen of te zijn; Je bent goed zoals je bent. Jouw innerlijke kracht groeit en wordt sterker.

 

Focus op je geluk

Focus je op toegevoegde waarde. Hier gaat het om jouw geluk. Wat geeft jouw plezier en hoe is dat van betekenis voor de ander? Geluk is voor de helft iets wat je doet en niet zozeer wat je hebt. Er is zelfs een geluksformule voor:

positiviteitscafe

Je ziet dat je je geluksgevoel behoorlijk kan vergroten door de vrijwillige activiteiten. Dus zorg voor optimisme over je kansen in de toekomst, wees dankbaar over je lessen uit je verleden en laat het niet je toekomst bepalen wat je hebt meegemaakt. Maak plezier en zet je in voor een ander, zodat zij ook plezier kunnen hebben. Zorg dat je dat doet wat je energie geeft en waar jouw toegevoegde waarde zit; laat je moedig inspireren.

In actie komen

In actie komen zal na de bovenstaande stappen/keuzes niet meer zo heel moeilijk zijn. Zorg dat je in beweging komt, kom uit je comfort zone en ga nieuwe dingen doen. Leef je droom op jouw manier. Als jij in actie komt, blijf je groeien als mens. Jouw positieve mindset zorgt voor groei, want alles wat je aandacht geeft groeit. Weet je nog? Leef je leven!

Waar kies jij voor?

Klik op de afbeelding voor een infographic over positiviteitsboost

positiviteitscafe

Wil jij nu in actie komen? Ben jij klaar voor die positiviteitsboost? Ik daag je uit!

Ja, ik wil die positiviteitsboost!

Een kennismakingsgesprek is bij mij altijd vrijblijvend en gratis

 

Dit blog is eerder verschenen op de site van Startmoment (2017). Startmoment is de grote zus van Positiviteitscafé. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.