Een nieuw begin maar dan in balans

positiviteitscafe
    La la lente
De bloemen, de bijtjes
De dag, de stoutste dromen
Waar niemand ooit aan dacht.
Pluk elk begin
Als nooit tevoren
Het heeft op jou gewacht.
(Sukha)

Buiten is het heerlijk, we worden al lekker verwend met een zonnetje. Ik word altijd vrolijk van de lente en de zomer; de eerste dag zonder jas buiten lopen of fietsen; heerlijk!

Lente wordt vaak beschouwd als een nieuw begin. In de natuur is dat ook zo en eigenlijk is het voor mij ook meer een nieuw begin van een jaar dan nieuwjaarsdag. We zijn er dan ook helemaal klaar voor, we pakken nieuwe dingen op en doen dit vol goede moed. We springen, rennen, vliegen en het lukt de komende tijd ook allemaal. Maar straks ben je weer doodop en ben je echt toe aan die zomervakantie die je dan met je tong op de tenen ingaat. Genieten doe je nog niet echt die eerste dagen, want je moet eerst bijkomen.

Waarom pak je het dit jaar en voor altijd niet eens anders aan. Natuurlijk pak je die positieve en energieke momenten, maar wissel het af met relaxte en aandachtsvolle momenten. De balans in je lijf en hoofd blijft zo veel meer stabiel en je hebt het hele jaar een bepaalde energie in je lijf.

Tips om zo je positieve energie langer vast te houden

  • Lummelen; dat is echt mijn favoriete Lummelen is je geest ontspannen, dus geen gepieker of zorgen maken. Dit klinkt makkelijk zal je denken; maar probeer het volgende is. Een boek lezen, je favoriete muziek luisteren, beetje rondlopen in huis en kijken wat je allemaal hebt. Het gaat erom dat je niets moet en je mag je zelfs een beetje vervelen. Vervelen maakt je weer creatiever, dus dan kan je na het lummelen daar weer mee aan de slag.
  • Ga lekker wandelen, samen of alleen. Gebruik al je aandacht voor wat je om je heen ziet, ruikt en voelt. Laat alle indrukken op je inwerken, zonder er iets van te vinden. Dit zorgt ook voor het verlagen van stressgevoelens en het is goed voor je fysieke gezondheid
  • Moet je altijd veel van jezelf? Vraag jezelf dan eens af of jij dat inderdaad moet doen, of dat het echt nú moet. Gun jezelf eens een pauze en probeer het los te laten. Jij hoeft niet 24/7 aan alle verplichtingen te voldoen en zeker niet als je ze zelf hebt opgelegd.
  • Soms zit je in een situatie die je niet zelf in de hand hebt en waar je niet de mogelijkheid hebt om eens ‘nee’ te zeggen. Zorg dan dat je wat aanpassingen in je dag aanbrengt. Sta in de ochtend een kwartiertje eerder op, zodat je die tijd echt even voor jezelf hebt. Ga bewust om met socialmedia apps, spreek met jezelf af dat je twee momenten van de dag er voor inplant en verder niet; geeft echt rust. Deel je zorgen met iemand anders en neem niet de hele zorg van de wereld op je. Er zijn vaak veel meer mogelijkheden dan je zelf aan gedacht hebt. Maar alleen al het uitspreken zorgt voor ruimte in je hoofd.
  • Regelmatig terugkijken naar een afgelopen periode; bijvoorbeeld een afgelopen maand. Je reflecteert dan op wat je hebt gedaan, of dat goed ging en wat je eventueel de komende tijd anders gaat aanpakken. Maar ook kan je bij je zelf nagaan of je er wat van geleerd hebt en wat je de komende tijd wilt leren of doen. Dat kan je omzetten in doelen waarbij je concreet beschrijft hoe je dat wilt gaan aanpakken.
  • Zorg goed voor jezelf. Eet goed, slaap genoeg uurtjes en beweeg regelmatig. En bewegen doe je al door te fietsen of te wandelen. Als je daarnaast ook wat meer zelfcompassie laat zien (zelfcompassie is aardig voor jezelf zijn, ook als iets niet lukt of goed gaat). Je gaat hierdoor beter in je vel zitten en hebt veel meer oog voor positieve dingen.

Heb jij na het lezen van mijn tips nog vragen of heb je behoefte om echt een nieuwe start te maken? Vind je het lastig om het allemaal in je eentje te doen? Kijk dan eens op mijn aanbod pagina om te zien of ik wat voor je kan betekenen of vul onderstaande formulier in en in neem contact met je op. 

Ja, ik wil graag eens een afspraak met je maken

Heb jij een andere vraag voor mij, neem dan gewoon even contact met mij op.  Je kan mij bellen op 06-37118980 (spreek je mijn voicemail in, dan bel ik je zeker terug) of mail mij op info@positiviteitscafe.nl. 

Of kijk direct bij mijn aanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.