Is jouw leven nog vrolijk en positief?

"En nu meteen naar je kamer!"

Je staat met een verhit hoofd in de woonkamer, je kind staat met gebalde vuisten en tranen in de ogen voor je. Ze was de hele tijd je iets aan het vertellen, maar je was zo druk met wat je aan het doen was, dat je de helft niet hebt gehoord en maar een beetje hebt gehumd. Ze had het door en zei dat tegen je. Eigenlijk was er helemaal niets aan de hand. Je voelde je echter betrapt en maakt het veel groter dan het eigenlijk is. Je kind had helemaal gelijk en in plaats van dit toe te geven, ging je ertegenin. “Jij luistert toch ook niet naar mij, nu voel je eens hoe dat is”. De gemoederen liepen steeds hoger op en uiteindelijk zit je kind boos boven en wil niet meer naar beneden komen en jij zit gestrest op de bank. De tranen zitten je hoog en je schaamt je voor wat er zojuist is gebeurd. Hoe kan het dat zoiets kleins op zo'n heftig moment is uitgedraaid?

Als ‘s avonds je partner thuiskomt en hij vraagt hoe je dag is geweest, barst je in tranen uit. Het voelde als een mislukkeling de afgelopen dag. Eerst de ochtend op je werk een aanvaring met een klant en een collega die dat nog even lekker inwreef. Thuiskomend stond alles nog op de ontbijttafel en was niets opgeruimd, terwijl jij zo had uitgekeken naar een rustige middag. De ruzie met je kind en toen bleek dat je ook nog boodschappen moest doen, want je had niet alles in huis.

Waar is het mis gegaan?

Maar de klap op de vuurpijl was nog wel dat er een vriendin je een appje stuurde dat je te veel afwezig was en alles van haar af moest komen en dat ze voorlopig even geen contact wilde. Die ene vriendin waarbij je een half jaar geleden bijna bij in was gaan wonen om voor haar te zorgen omdat haar relatie was verbroken en zij volledig ingestort was.

Het grijpt je allemaal aan, je voelt je eenzaam, waardeloos, onbegrepen en vooral verraden. Verraden door het leven, je gezin, je omgeving maar helemaal door jezelf. Waar is de vrouw gebleven die je ooit was, die wist wat ze wilde, waar haar toekomst naar toeging, die danste met de kinderen in de woonkamer, die floreerde op het werk, die elke dag de tijd voor zichzelf nam, zodat ze zich goed voelde. Die zo goed kon relativeren? Waar was het mis gegaan? Waar zijn de dromen gebleven?

Misschien kan jij je heel goed voorstellen hoe deze vrouw zich voelt.

Ben jij misschien zelf deze vrouw, met andere incidenten; in je relatie, op het werk, in je omgeving? De hectiek van alledag heeft ervoor gezorgd dat jij jezelf bent kwijtgeraakt. De gedachte: “is dit het nu?” maken je nog verdrietiger. Het ene negatieve moment op het andere moment, het drukt steeds meer op je. Natuurlijk maak je ook wel leuke momenten mee, maar die wegen niet meer op tegen de mindere momenten en als je eerlijk bent geniet je er ook echt niet meer van.

Nee, voor jou voelt het leven niet vrolijk of positief.

Dit hoeft niet zo te zijn. Jij hebt recht op een vrolijk en positief leven en nee, ik bedoel niet dat je nooit meer zal huilen of boos, verdrietig of angstig zijn. Die emoties heb je nodig, niet alleen om te verwerken van bepaalde situaties maar ook omdat het heel menselijk is om deze emoties te hebben.

Een vrolijk en positief leven heeft dus nog steeds mindere momenten, maar je weet beter hier mee om te gaan en sneller de draad weer op te pakken; je ontwikkelt dus veerkracht. Want als iets tegen zit, betekent dat niet dat je niets meer waard ben, niets kan of een stom mens bent.

Maar hoe ga je dat dan doen?

Ten eerste zal jij de eerste stap moeten zetten. Je bewustwording van in welke gevoelsmodus jij nu zit. Kijk eens naar de volgende twee voorbeelden en bepaal wat het beste bij jou past.

 

Herken je het bovenstaande? Voel je je al behoorlijk gestrest en denk je steeds minderwaardiger over jezelf. Misschien gedraag je je af en toe er ook al naar (self fullfilling prophecy; doordat je een bepaalde verwachting hebt, komt deze ook uit). Maar je weet het dat je dit doet en af en toe vlamt er nog iets op. Je weet dat jij veranderd bent en niet je omgeving, dus de verandering moet uit jezelf komen. Je moet hier iets aan gaan doen, maar wat en hoe? Klopt dit voor jou? Dan ben je begonnen met het bewust worden van je situatie en zit je al een beetje in de vechtmodus.

Herken je het bovenstaande? Maar denk je dat er niets meer te veranderen valt. Je bent nu eenmaal zo en er valt niets aan te veranderen. Je omgeving heeft je zo gevormd en als zij niet veranderen lukt het jou ook echt niet. Je hebt al zoveel geprobeerd, maar niets werkte en echt niet omdat ik het maar half afmaakte. Mijn vriendinnen doen het allemaal zo goed en ik heb gewoon niet in mij. De wereld is te hard voor mij. Dus ik doe mij positiever voor naar de buitenwereld dan ik mij voel, want dan hoef ik er ook niets aan te doen. Klopt dit voor jou? Dan zit je in de slachtoffermodus en heb je het al half opgegeven.

Te redden of verloren zijn?

Nu verwacht je misschien dat ik ga zeggen dat als je jezelf herkent in het eerste voorbeeld je te redden bent en als je in het tweede voorbeeld past je verloren bent. Maar nee hoor! In iedereen zit mogelijkheden en veerkracht. Net als bij alle andere voorbeelden die hiertussen vallen.

Ik heb al diverse vrouwen geholpen om een vrolijk en positief leven te leiden. Ervoor gezorgd dat zij zich weer powervrouwen voelen. Dat ze veerkracht hebben opgebouwd en daardoor beter bestand zijn tegen de grillen van het leven binnen alle levensgebieden (relatie, werk, welbevinden, zingeving, gezondheid etc.). Wil je een aantal reacties lezen over wat zij over mij en mijn werkwijze zeggen? Volg dan deze link: https://www.positiviteitscafe.nl/testimonials/

En jij?

Ben jij zover om of je vechtmodus verder aan te wakkeren of om de slachtoffermodus van je af te schudden? Lees dan verder om te zien wat ik hierin voor jou kan betekenen. 

Ik help jou om een vrolijk en positief leven te leiden. Namelijk door:

  • Een positief en realistisch zelfbeeld
  • Energie en zicht op mogelijkheden
  • Plezier in het leven, relaties, werk en zelfliefde
  • Je welbevinden en levensvreugde gaan stromen
  • Je wordt ondernemender
  • Je vergroot je eigenwaarde
  • Je leert plannen en voor jezelf opkomen
  • Je zet negatieve gedachten om in realistischer en effectievere gedachten

En hoe ga ik dat doen?

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek 

Nou, eerlijk gezegd ga ík niet zoveel doen; jij gaat het vooral doen. Ik ben degene die jou begeleidt, coacht en opdrachten geeft, maar jij hebt de hoofdrol richting jouw doel. Jouw doel is vaak nog lastig te omschrijven, maar uiteindelijk is het door het beste van jezelf weer te vinden een bereikbaar doel.

Het beste van jezelf zit al in je. Het is soms zo lastig om het weer te vinden. Je staart jezelf vaak blind op eerdere ervaringen en op wat de omgeving van je zegt. Het zeggen dat je het beste uit jezelf wilt halen is makkelijker dan het daadwerkelijk doen. Samendoen is makkelijker en je hebt direct feedback op je daden. In het begin lijkt het allemaal nog onduidelijk, maar als je het beste van jezelf hebt gevonden was het alle onduidelijkheid de moeite waard.

Twee mogelijke trajecten voor jou

'Het beste van mijzelf" traject:

Laten we samen aan de slag gaan. Je krijgt 1 op 1 coaching die helemaal op jou is gericht! Je ontdekt je tegenwerkende overtuigingen, zeker rondom je zelfbeeld, die je weerhouden om het beste van jezelf te zijn. Raak geïnspireerd door deze verandering die jij gaat creëren in jouw leven. Begin nu en leer over en van jezelf. Krijg een beter gevoel, bouw je veerkracht op en zie weer de mogelijkheden doordat je het beste uit jezelf haalt. Het traject is kort, daadkrachtig en intensief, namelijk 8 weken. Het bestaat uit 4 momenten van 1 op 1 coaching.

Powerup VIP coaching

Ben jij je innerlijke power kwijt? Is het nu echt tijd dat je eens op zoek gaat naar die power? Zodat je met rust, duidelijkheid, herkenning, inspiratie en actie aan de slag gaat. Het Powerup VIP coachtraject duurt 16 weken en bestaat naast 1 op 1 coaching uit online ondersteuning gedurende het hele traject. Je gaat verkennen, herkennen, erkennen, je mogelijkheden ontdekken, veerkracht opbouwen en uiteindelijk vol power leven. Ik zet passende coachmethodes en middelen in om voor jou een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken

positiviteitscafe vrolijk en positief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.