Ik ben het zat

Terwijl ik aan het nadenken ben wat ik ga vertellen in dit blog, kijk ik naar buiten en zie een stralend blauwe lucht. De bomen die lekker heen en weer waaien door de wind en ik hoor zelfs de vogels fluiten, ondanks dat ik binnen zit en de radio aan heb. Dit is mijn uitzicht eigenlijk al een aantal weken. Mijn echte werkplek is boven op zolder, maar ik zit nu vooral beneden omdat door de omstandigheden mijn werk veelal online is.

Ik ben het zat!

Als ik heel eerlijk ben, ben ik er wel klaar mee. Alle berichten gaan over corona (kijk ik doe nu er zelf ook weer aan mee) en ik ben het helemaal zat. Ik  heb soms zin om te schreeuwen en gewoon te gaan doen wat ik wil, maar dat kan en mag niet. Mijn mening geven op bepaalde berichten doe ik niet, misschien laf, maar ik heb geen zin in discussies met onbekenden die ieder woord dat je zegt uit het verband halen. Uiteindelijk bereik ik er weinig mee, alleen een hoop frustratie bij mij zelf.

Allergie van mijn email

Mijn email loopt over van berichten over hoe ik mij nu het beste kan onderscheiden, gratis Webinars om te leren hoe funnels werken, dat ik nu al mijn diensten ook online moet aanbieden en dat het tijd is voor mijn bedrijf 2.0! Ik weet het, ik heb er zelf voor gezorgd dat ik die mails krijg, maar mensen! Moet dat nu werkelijk in zo’n grote getalen? Ik lees ze niet eens meer, gooi ze direct naar mijn prullenbak. De hoeveelheid ervan werkt dus echt op mijn allergie. En dat is weet ik onderdeel van mijn kernkwadranten. Kennen jullie dat? Vorige week was er een Webinar over, ik dacht laat ik die informatie weer eens opfrissen. Ik heb 5 minuten geluisterd (ja sorry ondertussen was ik op mijn eigen website bezig; ik geloof zelf dat ik heel goed kan multitasken) en haakte al weer af. Hoezo ongedurig. Maar ik was aan het vertellen over mijn allergie. Die allergie zorgt ervoor dat ik bij mij zelf ga afvragen of ik ook meer mails moet gaan sturen, dat doe ik nu eigenlijk niet zoveel. Wel een aantal social media berichten. Maar ik geloof dat heel veel mensen net als ik er wel klaar mee zijn.

Dus ga ik, eigenwijs als ik ben, dat nu niet doen. Wat ik wel heb gedaan is mijn website updaten en een nieuw jasje gegeven. Dat koste mij ook veel tijd, maar het was het waard. Uitgebreid met eindelijk die online trainingen waar ik al tijden over spreek. Dus ondanks dat ik het allemaal zat ben, heeft dit mij wel tot dit punt gebracht.

Lijf motivatie

Een ander punt van aandacht is mijn lijf en dan vooral de kilo’s. Ik ben namelijk zo’n slappe tuttebel die zonder echte motivatie er niets aan doet. En deze situatie leidt voorlopig tot geen persoonlijk contact of vakantie, dus (vr)eten maar!. Elke avond neem ik mij weer voor, de volgende dag te beginnen met sporten, bewegen (hoewel ik veel wandel hoor!) en verantwoord te eten. Dat eten dat lukt mij nog wel, maar de rest… en die combinatie heb ik wel nodig. Waar een ander nu gemotiveerd elke dag zijn oefeningen doet met behulp van filmpjes, pak ik nog maar eens mijn mobiel om een potje candy crush te doen en ach het is al weer bedtijd.

lusteloos positiviteit

Dus tijd voor een oppepper voor mij zelf en misschien ook wel voor jou!

Ik ga er weer voor, ik laat mij niet meer leiden door emails of gedachten over het duurt nog wel even en waar gaat ons dit brengen. Nu is nu en daar heb ik het mee te doen. Ik heb geen idee wat de toekomst mij brengt. Als ik mij gelukkig en blij wil voelen en daardoor beter in mijn vel, moet ik nu weer in de leefstand!

werkplezier positiviteitscafe

Hoe ik dat doe?

Stap één begint met dit blog, door op te schrijven wat ik denk en voel en dit zo van mij afschrijven. Uit mijn hoofd op papier. Normaal zou ik het weggooien, maar deze keer schrijf ik het op om met jullie te delen.

Stap twee is een plan van aanpak maken voor de week om meer te gaan bewegen. Ik heb alles in huis en ik kan ook gewoon naar buiten. Dus geen probleem. Maar ik heb motivatie nodig; dus ik ga bij mijzelf na wat ik bereik als ik wat kilo's kwijt ben en hoe ik mij dan ga voelen. Daar maak ik een soort moodboardje van, zodat ik steeds hier weer naar kan kijken. Waarom wil ik dit en wat zal mijn succes erin zijn!

Stap drie: ik gooi mijn website open en laat de wereld weten dat ik er weer ben. Op mijn manier, die misschien niet zo geweldig en effectief is, maar die wel helemaal bij mij past.

Stap vier is het besef dat ik weet dat ik niet de wereld kan veranderen, maar ik kan wel het stukje veranderen waar ik verantwoordelijk voor ben. Daarmee hoop ik een positieve invloed te hebben op mijn omgeving, want daar zit mijn kracht! Stap vier is de belangrijkste stap binnen een mindset die mij brengt naar mijzelf gelukkig en blij voelen en daarmee lekker in mijn vel te zitten waardoor ik nu leef!

Denk jij nu, lekker belangrijk! Ik ben allang bezig in mijn leefstand. Daar ben ik blij om en het motiveert mij en anderen om jouw verhaal te horen. Laat eens weten in de reacties hieronder hoe jij dit hebt aangepakt. 

Denk jij juist, met handen in je haar, hoe moet ik dit aanpakken? Neem dan contact met mij op. In deze tijd moeten we steeds meer zelf doen, maar dit kunnen wij samen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.