Gratis positiviteitsvonkjes

Even weg uit de waan van de dag.  Even op adem komen met een bak koffie of thee! Op deze pagina vind je positiviteit terug in diverse vormen; foto's, quotes, verhalen, filmpjes etc. Positiviteit kan je vinden in verschillende vormen en manieren.  Neem even de tijd om lekker rond te snuffelen!

Ik krijg wel regelmatig de vraag waarom het Positiviteitscafe heet. Het achterliggende idee is het menu-principe. De keuzes die je hebt staan in een overzicht. Zo kan je zelf kiezen en combineren. Zo heb je het lekker zelf in de hand of je een cappucoaching kiest of een positivithee ;).

Positiviteit!

Positiviteit inzetten betekent niet dat je niet meer negatieve gedachten mag hebben. Je wordt opmerkzamer en bewuster van bepaalde momenten. Je verdringt je gedachten dan ook niet, je verlegt je aandacht naar het hier en nu. Dat verleggen van de aandacht en opmerkzaamheid is gericht op positieve dingen; dus wat wel goed gaat. We zijn namelijk heel goed in het inzien en bewust zijn van wat er niet goed gaat en daar in blijven hangen. De positieve dingen kunnen klein en onbelangrijk blijken, maar zijn juist als je er bewust van bent sterk en krachtig.

Inspirerende artikelen, video's en foto's

Artikel: Hoe zelfs negatieve emoties kunnen leiden tot geluk!

De studie concludeert dat deelnemers die hun gewenste gevoelens ervaren – zowel negatief als positief – gelukkiger in het leven staan en minder depressieve emoties ervaren dan deelnemers die niet hun gewenste emoties ervaren.  “Mijn onderzoek toont aan dat gelukkige mensen net de emoties beleven die ze willen beleven”, zegt auteur en professor in de psychologie Maya Tamir. “Dat betekent dat als iemand boos wil zijn die persoon meer kans maakt om gelukkig te zijn als die de boosheid ook effectief toelaat dan moest hij of zij dat niet doen.” Geluk gaat om het toelaten en ervaren van de emoties die ‘juist’ voelen, ongeacht of die emoties positief of negatief zijn. Meer lezen? Klik hier. 

positiviteitscafe

Vraag jezelf:

Waar ben ik vandaag dankbaar voor?

Stel deze vraag elke dag voor een positieve afsluiting.

Martin Seligman Positieve Psychologie

The power of vulnerability – Brene Brown

How to be happy – The secret of authentic happiness

Leo Bormans – Masai, zoektocht naar Hoop en Geluk

The 7 habits of highly effective people by Stephen Covey

Money is not everything

Over het Positiviteitscafe

Het positiviteitscafe is een plek waar je je thuis voelt, waar positiviteit een belangrijke functie heeft. Waar plek is voor een lach en een traan. Daar waar je een luisterend oor vindt, informatie, hulp of coaching kan krijgen. Het biedt ontspanning, ontwikkeling en creativiteit. 

Lees verder

Youtube kanaal: Positiviteitscafe

Ik heb een eigen youtube kanaal. Hier zet ik zo nu en dan video's op. Dus als je het leuk vindt,  kan je er op abonneren. O, en je vindt er ook mijn favoriete muziek

Klik om naar mijn kanaal te gaan

Mijn nieuwe folder

Ik heb ook een folder over het positiviteitscafe. Je kan hem hier downloaden, zodat je hem rustig kunt doorlezen. Maar je kan de folder ook doorsturen naar iemand, waarvan je denkt dat dat interessant is voor degene. 

Download hier de folder

Gratis e-boek downloads

3 creatieve manieren om je passie terug te vinden

Werd jij vanmorgen wakker en liep je met hangende schouders naar de badkamer?

Met het vooruitzicht van weer een lange dag voor je, gevuld met werk of taken waar je alleen maar moe van wordt
en die alle energie uit je trekt?

Herken jij dit en wil jij weten hoe je dit kan doorbreken op een creatieve manier? Vraag dan hieronder jouw gratis e-boek aan:

Herfstblues e-boek

positiviteitscafe

Word jij wat somber met het vallen van de blaadjes en voel je minder energie?

In dit gratis e-boek staan tips om met je herfstblues om te gaan.

Vraag hem snel hieronder aan!

Ps: ook geschikt voor andere seizoenen....

Ontdek ook Startmoment

Startmoment is de grote zus van het Positiviteitscafé. Hier coach ik vrouwen die geraakt zijn door kanker.

Nieuwsgierig? Neem daar dan ook eens een kijkje.

Positiviteitscafe op social media!

positiviteitscafe