Ben jij er klaar voor?

Stiekem weet jij heel goed wat je wilt, je hebt alles al helemaal uitgeschreven op papier of nog in je hoofd. Je droomt er vaak van en je weet dat dit je dit het allerliefste wilt doen; een andere baan, een andere carrière, vriendschappen maken, je droomreis maken, die ene droom eindelijk uit laten komen of 'gewoon' weer jezelf terugvinden....

positiviteitscafeMaar je durft niet, want je twijfelt of je het wel kan, of omdat je partner of je omgeving misschien niet achter je zal staan. Je durft je baan niet op te geven, de zekerheid die het je biedt voor onzekerheid want wie zegt dat het echt zo leuk gaat worden als je je het voorstelt. Je vraagt geen hulp, want de anderen snappen je toch niet en dat je je daardoor eenzaam voelt, dat accepteer je dan maar. Je maakt je maar klein en wat je doet lijkt allemaal te mislukken. En wie ben je dan eigenlijk, wie wil je dan terugvinden? 

Deze gedachten komen natuurlijk bij je binnen op het moment dat je de droomfase voorbij wilt zijn en eigenlijk in actie wilt komen. Het zorgt ervoor dat je bevriest en eigenlijk niets anders doet dan je huidige leventje voorzetten. Met in je hoofd al die de dromen en verlangens die je eigenlijk wilt volgen.

Ach ik herken dit zo, jarenlang heb ik gedroomd. Diverse dromen, want als ik dan toch niet durfde dan veranderde ik iets aan de droom, zodat ik daar wat langer over moest door dromen tot het perfect was, maar uiteindelijk toch weer niet durfde. Wat vond ik mijzelf een slappeling. Ondertussen raakte ik ook gefrustreerd en chagrijnig. Dan is niets is meer leuk en wordt alles snel te veel.

 

Verzuren en geen levensplezier

Lijkt een impasse toch, hart en hoofd die tegen elkaar blijven strijden. Bijvoorbeeld in mijn droom om voor mijzelf te beginnen. Lang heeft het hoofd gewonnen, tot ik echt ging nadenken over wie ik zou zijn als ik nog 3 jaar of langer zou blijven doen wat ik op dat moment deed? Wat voelde ik daarbij, welke emotie kwam daarbij los? Wie zou er overblijven van Miranda? Door na te denken, te visualiseren (eerst in het hoofd en daarna met een inspiratiebord) over mijn toekomst zoals ik dacht dat hij er uit zou zien, zonder enige verandering, kreeg ik bepaalde inzichten. Ik werd namelijk niet echt blij, zeg maar gerust ongelukkig van deze toekomst. Terwijl het echt helemaal niet slecht was, betaalde baan bij een goede werkgever. Mogelijkheden te over voor bij scholing, fijne collega’s, goede pensioenopbouw. Alleen geen werkplezier of geluk, wat dus weerslag heeft op mijn persoonlijke plezier en geluk. positiviteitscafe

Dus ik zag mijzelf als een chagrijnige oudgediende, die elke dag puffend en zuchtend naar het werk ging en klokslag 17.u weer naar huis ging, eten ging klaarmaken, neer ploft op de bank zonder enig energie zappend voor de televisie zit. En de volgende dag dezelfde routine waarbij ik waarschijnlijk in de tussentijd verzuur in negativiteit en geen levensplezier meer beleef. Schock!

 

Powerwijf

Ik hoefde in mijn geval niet te visualiseren hoe het eruit zou zien als ik mijn droomleven ging leven, dat kon ik wel uittekenen. Ik voelde ook dat er dan juist weer het powerwijf Miranda zou ontstaan.  Dus ik moest dus wel in beweging komen, want ik wilde mijn toen verwachte toekomstbeeld veranderen (als ik niets zou doen). Dus ging ik nadenken, hoe kan ik mijn droom in stapjes opknippen en welke stap ik als eerste zou nemen. Ik zal eerlijk zijn, dit koste ook weer tijd, maar deze tijd was ook wel nodig, want dromen is anders dan daadwerkelijk in actie komen en doen.  

 

In actie komen

En durf je het nu aan mij vertellen waar jij van droomt en wat je verlangen is? Waar loop jij tegenaan? Zorg jij wel goed voor jezelf? Wat voel je; angst, onzekerheid maar ook hoop dat je weer je mogelijkheden gaat ontdekken. Weet je ik herken je enthousiasme en ik voel je hoop, maar ik merk ook terughoudendheid en een beetje wanhoop, want je wilt dit al zo lang en het is je niet gelukt. Wat zal het dit keer anders maken? Dat is in actie komen!

Laat het in 2019 eens anders zijn, anders dan al die voorgaande jaren. Laat het niet bij dromen, maar laat je dromen en verlangens uitkomen. Vind jezelf weer terug en maak daar je super-zelf van en word (weer) die powervrouw die veerkracht gaat opbouwen en voluit geniet van het leven.

Ik daag je uit om vandaag nog contact met mij op te nemen en een afspraak in te plannen voor januari 2019. Omdat ik het superdapper van je vindt als je dit doet, krijg je van mij een online cadeautje: een werkblad die zelf kan invullen om de komende weken wat positiviteit in te plannen. Je kan kiezen uit een gele, turquoise of roze achtergrond (of download ze allemaal). Als je je hebt aangemeld volgen er op dezelfde pagina de werkbladen, dus klik niet te snel weg. 


Ben jij klaar voor:

  • Een positief zelfbeeld;
  • Zelfvertrouwen, welbevinden en levensvreugde;
  • Nieuwe energie en passie voor het leven;
  • Om een manier te vinden om angst los te laten, te relativeren en/of te accepteren;
  • die stap te nemen waardoor jij groeit als mens!

Zet dan nu meteen die eerste stap tot actie en haal het beste uit je zelf; jij hebt de powervrouw in je zitten!

Ja, ik wil graag een afspraak met je maken

Heb jij een andere vraag voor mij, neem dan gewoon even contact met mij op.  Je kan mij bellen op 06-37118980 (spreek je mijn voicemail in, dan bel ik je zeker terug) of mail mij op info@positiviteitscafe.nl. 

Of kijk direct bij mijn aanbod

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.